Hozzávalók

Tészta elkészítése (1 tekercshez):

  • 125 g gesztenyeliszt
  • 125 g mandulaliszt
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 g édesítő (xilit, nyírfacukor)
  • 1 egész tojás
  • 1 dl kókusz tejszín
  • 1 tojásfehérje

Dió töltelék

  • 300 g darált dió
  • 100g édesítő (xilit, nyírfacukor)
  • 1 dl rum vagy 1 rum aroma
  • ½ dl kókusz tej
  • 1 rúd vanília
  • ízlés szerint mazsola

Máktöltelék

  • 200 g mák
  • 90 g édesítő (xilit, nyírfacukor)
  • 1 rúd vanília
  • ½ bio citrom leve és lereszelt héja
  • ½ dl kókusztej
  • ízlés szerint aszalt meggy

Tészta elkészítése

  • a liszteket 1 csipet sóval össze kell keverni, ezzel egy időben bele kell morzsolni a vajat és ha egyenletesen eloszlott, hozzá kell adagolni az édesítőt (xillit, nyírfa cukor)
  • a tojásokat fel kell verni a kókusztejjel
  • majd jöhet a tésztagyúrás
  • a tésztát a gyúrást követően pihentetni kell minimum egy órán keresztül

Mák töltelék elkészítése

  • a mákot kávédarálóban le kell darálni a xilittel majd felöntjük a kókusztejjel
  • bele kell reszelni a citrom héját, hozzáadni  a citromlevet
  • mehet bele a vanília
  • közepesen alacsony hőmérsékleten sűrű masszává főzzük

Dió töltelék elkészítése

  • a diót a xilittel össze daráljuk, bele tesszük a vaníliát majd össze keverjük rummal és kókusztejjel.

 

A tészta nyújtását célszerű szilikon lapon elvégezni, ez nagyban segít majd a feltekerési fázisban.

A tölteléket egyenletesen szét osztjuk a tészta felületén, a széleinél elvékonyítva a réteget, majd feltekerjük.

Az összetekert tésztánk felületét átkenjük tojás fehérjével kétszer is. Két kenés között a tésztánk a hidegben pihen 10 percet, majd még egy fél órát közvetlenül a sütés előtt.

Majd betesszük a tésztánkat az előmelegített sütőbe, 170 fokon (alsó – felső sütési módban) 45 percet – 1 órát sütjük.


http://paleo-inyenc.blogspot.hu/2011/12/paleo-bejgli.html