Hozzávalók

  • 50 g quinoa
  • 60 g feta sajt
  • 50 g avokádó 
  • 1 közepes db paradicsom
  • 7-8 db fekete olajbogyó 
  • 6-8 db szárított paradicsom
  • 60 g kígyóuborka
  • 50 g piros kaliforniai paprika
  • 30 g lila hagyma
  • 1 ek olivaolaj 
  • 1 lime-ból nyert limelé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl víz

Elkészítése

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű, sós vízben a rizshez hasonlóan főzzük meg (kb. 15-20 perc), majd hagyjuk hűlni.
  2. A paradicsomot, uborkát, paprikát mossuk meg, majd vágjuk őket és a lila hagymát kis kockákra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  3. A feta sajtot kockázzuk fel, a szárítottparadicsom-darabokat is vágjuk fel.
  4. 1 evőkanál lenmagolajból, 1 lime levéből kevés sóval (a feta is sós), borssal készítsünk öntetet.
  5. Egy nagy salátástálba tegyük a kihűlt quinoát, szórjuk rá a felaprított zöldségeket, az avokádót, a szárított paradicsomot, az olívabogyókat, a feta sajtot, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk át a salátát.