Hozzávalók
- 50 g quinoa
- 60 g feta sajt
- 50 g avokádó
- 1 közepes db paradicsom
- 7-8 db fekete olajbogyó
- 6-8 db szárított paradicsom
- 60 g kígyóuborka
- 50 g piros kaliforniai paprika
- 30 g lila hagyma
- 1 ek olivaolaj
- 1 lime-ból nyert limelé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése
- A quinoát kétszeres mennyiségű, sós vízben a rizshez hasonlóan főzzük meg (kb. 15-20 perc), majd hagyjuk hűlni.
- A paradicsomot, uborkát, paprikát mossuk meg, majd vágjuk őket és a lila hagymát kis kockákra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
- A feta sajtot kockázzuk fel, a szárítottparadicsom-darabokat is vágjuk fel.
- 1 evőkanál lenmagolajból, 1 lime levéből kevés sóval (a feta is sós), borssal készítsünk öntetet.
- Egy nagy salátástálba tegyük a kihűlt quinoát, szórjuk rá a felaprított zöldségeket, az avokádót, a szárított paradicsomot, az olívabogyókat, a feta sajtot, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk át a salátát.