„Villámgyors rizstejszínes-paradicsomos tészta”

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 0,5 dl rizstejszín
  • 1 csipet eritrit
  • 2 csipet só
  • 2 csipet feketebors (őrölt) aszalt vagy szárított paradicsom – ízlés szerinti mennyiségben friss bazsalikom


Elkészítése

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olivaolajat melegítünk és elkezdjük benne arany barnára pirítani a vöröshagymát.
  2. A fokhagymát szintén felaprítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymához és pár percig pirítjuk.
  3. Közben felrakjuk a tésztát is főzni, hogy mire kész a szósz az is elkészüljön.
  4. A hagymákhoz rakjuk a paradicsomsűrítményt és a fűszereket, eritritet, sót, borsot. Pár percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a tejszínt is. 4-5 perc kevergetés után kész is a szósz.
  5. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos-tejszínes szósszal.
  6. Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerekkel és parmezánforgáccsal.