Sokan kényszerülnek gluténmentes táplálkozásra, ami miatt inkább lemondanak egy sor izgalmas fogásról, holott nem kellene!A gluténmentes Civitával olyan, mintha igazi tésztát fogyasztanál, ugyanaz az íz, de sokkal jobb minőség és ami fontos: egészségesebb is! Fogyni szeretnél? Akkor is érdemes kipróbálnod a Civitát, hiszen a gluténmentes táplálkozás megtisztítja szervezeted. A gabonatermékek hosszú éveken át történő fogyasztása következtében az emésztetlen tápanyagok a bélfalra rakódhatnak. Emiatt elégtelen lehet a tápanyag-felszívódás, vitaminhiány, elhízás és fáradság alakulhat ki. Bármelyik csoportba is tartozol, a gluténmentes Civita megoldás a problémádra, főleg ha egy ilyen rendkívül gyors és egyszerű bolognai ragut készítesz belőle, mint ez!

Bolognai ragu

 

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma

2 db sárgarépa

2 szál angol zeller

3 gerezd fokhagyma

50 dkg darált marhahús

2 konzerv hámozott kockázott paradicsom

2 dl száraz fehérbor  

1 tk szárított oregánó

0,5 tk szárított kakukkfű

1 marék friss bazsalikom

só, bors

olaj

parmezán

1 csomag Civita tészta

Elkészítés:

1. A szalonnát felszeleteljük, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát vele pirítjuk, majd a zellert és a reszelt sárgarépát is hozzáadjuk.
2. Az egészet leönjük Civita olajjal, majd hozzáadjuk a darált marhahúst.
3. Sózzuk, borsozzuk, oregánót teszünk hozzá, majd felöntjük száraz fehérborral és rövid ideig főzzük.
4. Közben forrásban lévő enyhén sós vízhez adunk egy csomag Civita tésztát és al dente állagig főzzük.
5. Míg a tészta fő, a raguhoz hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és ha kész, megszórjuk friss bazsalikommal, kakukkfűvel és sok-sok parmezánnal. 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A Civita tésztákat keresd áruházainkban vagy webshopunkon!