Ezek a finom brokkolis falatkák olyan szuperfood összetevőkkel készültek, amelyek gazdagok omega 3 zsírsavban, kalciumban, magnéziumban és egyéb olyan ásványi anyagokban, nyomelemekben és gyulladáscsökkentő hatóanyagokban amik segíthetnek a szervezetének regenerálódni! Magas rosttartalmuk miatt fogyókúrázóknak is ajánljuk!

 

Összetevők: 
4 kisebb vagy 2 nagy fej brokkoli (kb 4 bögre) – magas rosttartalma és gyulladáscsökkentő hatása miatt szeretjük 
fél bögre mandulaliszt – magnéziumtartalma kiemelkedő 
fél bögre panko zsemlemorzsa (vagy gluténmentes zsemlemorzsa)
1/3 bögre lenmagpehely – tele omega 3 zsírsavval, az érrendszer karbantartásához 
fél bögre reszelt sajt (vagy sörélesztő pehely) – a sajt kalciumban gazdag 
2 tojás vagy vegán tojáshelyettesítő 
1 teáskanál himalája só 
1 teáskanál bors 
1 teáskanál őrölt gyömbér – gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása kiemelkedő 
1 teáskanál kurkuma – jót tesz ízületeinek 
1 kávéskanál római kömény 
1 kávéskanál cayenne bors, ha csípősen szereted!

 

Elkészítése: 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 
Forraljunk egy nagy fazékban vizet, és amíg melegszik, szedjük kis rózsákra a brokkolit, és vágjuk le a szárát. 2 perecig forraljuk fedő alatt a brokkolit, majd alaposan szűrjük le. 
Aprítsuk össze a brokkolit, körülbelül rizsszem méretű darabokra. 
Egy nagy tálban alaposan keverjük össze az összes összetevőt. 
Formázzunk kis fasírtokat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 
30 percig süssük a fasírtokat, félidőben fordítsuk meg őket. 
Mártogathatjuk salsába vagy currys hummuszba, fogyaszthatjuk szendvicsben vagy feltétként is.