1X1 VITADAY TABLETTA VAS + FOLSAV 30DB
1X1 VITADAY TABLETTA VAS + FOLSAV 30DB
Kifutó
1X1 VITADAY TABLETTA VAS + FOLSAV 30DB
Termékadatok
Termékkód:
19377
Vonalkód:
5999884984580
Kiszerelés:
30 db
Bontható:
Igen
Ez a termék jelenleg nem kapható. Kérjük, válasszon másik terméket!

Részletes termékinformáció

A vas legfontosabb feladata az oxigén és a szén-dioxid szállítása. Az átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz, ennek legnagyobb részét a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz kötve, másik része a különböző szállítófehérjékhez kötődik. A vas felszívódásához elengedhetetlen a C-vitamin jelenléte. A vas szerepet játszik: - Oxigén- és széndioxid szállításban - Elektrontranszportok - Hemoglobin szintézisben - Mioglobin szintézisben - Enzimek működésében - Szállító- és raktárfehérjék képződésébe Folsav: A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása. A folsav szerepet játszik: - A fehérvérsejtek képzésében - A vörösvértestek képzésében - A vérlemezkék képzésében - Az aminosavak anyagcseréjében - A nukleinsavak anyagcseréjében - A gyomor-bélrendszer épségében - A szájnyálkahártya épségében Vitamin- és ásványianyag-tartalom tablettánként (345 mg): 60 mg C-vitamin (100%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek), 8 mg vas (57%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek), 200 µg folsav (100%-a a felnőtteknek ajánlott napi mennyiségnek)

A Herbahaz.hu-n megjelenő termékek leírását rendszeresen ellenőrizzük, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb és legpontosabb információt nyújtsuk Önnek a vásárláshoz. Azonban a termékek összetevői változhatnak, és ez befolyásolhatja a tápanyagösszetételt és a termékekben előforduló allergéneket is, ezért nem tudunk felelősséget vállalni az oldalon közölt információért. A termékfotók tájékoztató jellegűek, a csomagolásban eltérés lehetséges.

A legfrissebb adatokat minden esetben a termék cimkéje tartalmazza, ezért kérjük, hogy a termékek használata előtt olvassa el a csomagoláson található adatokat. Amennyiben kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban, kérjük, keresse vevőszolgálatunkat az info@herbahaz.hu e-mail címen!

A Herbaház webáruházban közzétett adatok a vásárláshoz nyújtanak segítséget, ezeket az adatokat a Bennovum Kft. írásbeli hozzájárulása nélkül nem lehet másolni vagy egyéb módon felhasználni.

Legnépszerűbb termékeink

Hírlevél feliratkozás

Érdeklődési körök